Dangerous Public Crew : Η ακίνδυνη «Επικινδυνότητα» των ράπερς

0
x 00102

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2005 από τον Πάνο (Πάνος Mc) και τον Δημήτρη (Άτρωτος Proof Mc) και μετέπειτα το 2007 προστέθηκε και το τρίτο και τελευταίο μέλος, ο Μαρίνος (Rap Dealer).

Συναντηθήκαμε μαζί τους μέσα σ’ ένα πολύ φιλικό κλίμα και μάθαμε για αρχή κάποια γενικά στοιχεία για το χώρο της μουσικής στον οποίο ανήκουν, όπως ότι ο όρος «Mc» (Microphone Controller) αναφέρεται στον ράπερ (αυτόν που τραγουδάει) κι ότι στο χώρο της ραπ σκηνής είναι πολύ συχνό το φαινόμενο των καλλιτεχνικών ψευδώνυμων, εξού και τα ονόματα Πάνος Mc – Άτρωτος Proof Mc – Rap Dealer .  

Για το δικό τους τώρα συγκρότημα,  ράπερς είναι οι Πάνος και Άτρωτος Mc, ενώ ο μουσικός παραγωγός είναι ο Rap Dealer. Πρόσφατα υπέγραψαν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο με το label «voice» των Master tempo που υπάγεται στην εταιρία Spicy και παράλληλα συνεργάζονται στενά μ’ έναν εξίσου ανερχόμενο  official Dj, τον Dj Silvester, ο ρόλος του οποίου είναι αρχικά να παίζει τη μουσική στις ζωντανές εμφανίσεις τους και κατά δεύτερον να προωθεί τη μουσική του συγκροτήματος στα νυχτερινά μαγαζιά που κατά καιρούς δουλεύει.      

317262 10150456848947738 14200085 n

(Από αριστερά) ο Άτρωτος Mc, ο Πάνος Mc και ο Rap Dealer

Τα τρία μέλη του συγκροτή­μα­τος είναι συγ­κ­ροτημένοι άνθρωποι με άποψη για τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Ελλάδας, φοιτούν σε πανεπιστήμιο,  παρα­τη­ρούν και καταγράφουν την κοινωνία η οποία εί­ναι αυτή που τους εμ­π­νέει για τη δημιουργία των κομματιών τους, έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα σε κάτι το οποίο αγαπάνε, τη μουσική τους, κάνουν σταθερά βήματα στην ελληνική βιομηχανία της ραπ μουσικής έχοντας συνεργαστεί μέχρι σήμερα με γνωστούς καλλιτέχνες όπως τον Στέλιο Ρόκο , τον Δήμο Αναστασιάδη, τον Λούκα Γιόρ κα, τον Γιώργο Γιώτη, τον Θεοχάρη Ιωαν νίδη,  τους Μάστερ Τέμπο, τον Ζαν Μπατίστ και πολλούς άλλους , έχουν τη δική τους διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή (www.mangoradio.gr) και πολλά άλλα τα οποία θα διαβάσετε στις γραμμές που ακολουθούν.

 

«Σ»: “Ποια είναι η ιστορία του συγκροτήματος των D.P.C.” ;

Άτρωτος Mc: Το καλοκαίρι του 2005 ο Πάνος κι εγώ που μέναμε στην ίδια γειτονιά και γνωριζόμασταν από τα παιδικά μας χρόνια δημιουργήσαμε το συγκρότημα. Το 2007 ήρθε μαζί μας και ο Rap Dealer που μέχρι τότε ήταν σ’ ένα άλλο συγκ­ρό­τη­μα της Καισαριανής. Από τό­τε, στο πέρασμα του χρόνου είχαμε αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες αλλά ο κύριος και βασικός κορμός του συγκρο­τη­μα­τος είναι ο  «Πάνος Mc», ο  «Rap Dealer» κι εγώ».

Πάνος Mc: «Ξεκινήσαμε με αφορμή  έναν διαγωνισμό του Ατλαντίς FM  για νεανικά ανερχόμενα μουσικά συγ­κρο­τήματα. Ο Ατλαντίς έκανε κρούσει δύο χρονιές το 2006 και το 2007 σε συγ­κρο­τή­ματα που δεν είχαν ακουστεί μέχρι τότε και καταφέραμε και τις δύο χρονιές να φτάσουμε σε υψηλή θέση στην κατάταξη ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα.  Όταν το 2007 μπαίνει μαζί μας ο  Rap Dealer φτιάξαμε μια διαφορετική δομή και σταθερο­ποιηθήκαμε σ’ αυτή. Την ίδια χρονιά δημιουργήσαμε ένα mixed tape δηλαδή ένα CD ταυτότητα, με τίτλο «Κάντο όπως εγώ», παρουσιάζοντας ποιοι είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε. Γνωρίσαμε επιτυχία με την κίνησή μας αυτή, όχι εμπορική, αλλά αναγνωριστήκαμε, αφού τα τραγούδια μας παιζόντουσαν σε αρκετά κλαμπ όπως και πολλοί χρήστες του youtube δείξανε ότι η δουλειά μας τους άρεσε.  Δεν κάναμε κάποια διαφήμιση αλλά πηγαίναμε χέρι με χέρι και δίναμε τα CD μας στον κόσμο ή σε διάφορα πάρτι που διοργανώναμε. Για τα έξοδα μας δεν είχαμε κάποιον χορηγό, αλλά τα βάζαμε από την τσέπη μας δουλεύοντας κι αλλού περιστασιακά.   Είναι ακριβό χόμπι»! (ακούγονται γέλια)

Rap Dealer: «Θέλω να τονίσω ότι ο όρος «Dangerous» που σημαίνει «Επικίνδυνος» δεν απευθύνεται τόσο στο κοινό μας και σ’ αυτούς που έρχονται να μας ακούσουν για να διασκεδάσουν, αλλά είναι απάντηση στα άτομα τα οποία εκμεταλλεύονται τη ραπ σκηνή και το παίζουν «Επικίνδυνοι» και «Άγριοι». Το λέω με αφορμή το ότι μ’ έχουν ρωτήσει γιατί ονομαζόμαστε  έτσι, κι αν εμείς το «Παίζουμε» επικίν­δυ­νοι. Είμαστε κανονικοί άνθρωποι όπως όλοι οι άλλοι. Το όνομα απευθύνεται σ’ αυτούς που είναι εριστικοί από μόνοι τους και θέλουν να μας βλέπουν «Επικίνδυνους» και για να το πω στεγνά, τους ειρω­νευ­ό­μαστε. Είμαστε «Επικίνδυνοι» μόνο γι’ αυτούς που δεν βλέπουν την ουσία μας και δεν θέλουν να δουν το νόημα στο στίχο και τη μουσική μας, όπως και την αξιοπρεπή πορεία που κάνουμε. Δεν είμαστε δηλαδή «Κακοί» έτσι για να είμαστε, παρά μόνο σ’ αυτούς που από φθόνο διαδίδουν στην κοινωνία για εμάς, ένα πρόσωπο που δεν έχουμε. Το μόνο που βρίσκουν κάποιοι «Επικίνδυνο», είναι ότι γεμίζουμε τα μαγαζιά από κόσμο κι ότι η μουσική μας γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία».

«Σ»: “Ποιος είναι ο κύριος στόχος  για το συγκρότημα”;

34477 1511263259375 3813773 n

Πάνος Mc: ” Ένας ράπερ έχει πολυ μεγάλη ευθύνη κι αυτό γιατί αποδεδειγμένα ο στίχος της ραπ μπουσικής είναι ο πιο άμεσα αποδεκτός στο αυτί του ακροατή

Rap Dealer: «Κύριος στόχος του συγκροτήματος δεν είναι να βγά­λου­με κέρδος όσο αυτό που κά­νουμε, η δουλειά μας, να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται. Αυτό είναι που μας κάνει χαρούμενους».

Άτρωτος Mc: «Γι’ αυτό εξάλλου και τα κομμάτια μας όσα χρόνια υπάρ­χου­με, δεν είναι πάρα πολλά, ακρι­βώς γιατί ό,τι έχουμε δημιουρ­γήσει θέλαμε να είναι προσεγμένο. Ό,τι επαγγελματική κίνηση κι αν έχουμε κάνει, δεν την κάναμε για να πούμε ότι την κάναμε. Είχαμε λόγο, στόχο και την σκεφτόμασταν πολύ πριν την υλοποιήσουμε».

«Σ» “Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σας σε επίπεδο μουσικής αλλά και στιχουργίας”;

Πάνος Mc: «Προσωπικά ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα με επηρεάζει και ταυτόχρονα με εμπνέει στο να γράψω στίχους για τα τραγούδια».

Rap Dealer: «Θεωρώ πως ό,τι συμβαίνει στο γύρω περιβάλλον μας, όπως επηρεάζει τον στιχουργό, την ίδια επιρροή ασκεί και στην παραγωγή της μουσικής».

«Σ»: “Η μουσική όμως δεν είναι ούτως ή άλλως προερχόμενη από το εξωτερικό”;

Rap Dealer: «Σίγουρα είναι ξενόφερτο αυτό το ερέθισμα αλλά το φέρνεις στα μέτρα της κοινωνίας στην οποία ζεις και είσαι μέλος της. Δεν είναι Αμερική εδώ. Τα ακούσματα μου ναι μεν είναι απ’ έξω αλλά αν το δεις ψυχρά, για να επιβιώσεις επιχειρηματικά στην Ελλάδα πρέπει να συμβαδίσεις με κάποια πράγματα, είτε το θες είτε όχι.

 «Σ» “Πράγματα όπως”;

Rap Dealer: «Προσωπική μου καθαρά άποψη, είναι ότι πρέπει να διευρύνεις τα ακούσματά σου και να παντρέψεις σ’ ένα βαθμό τη ραπ με την εν γένει ελληνική μουσική, δηλαδή ορισμένες φορές πιο Ποπ, ή ακόμα και πιο λαϊκή. Θυσιάζεις βέβαια κάτι από τον εαυτό σου αλλά έχει μεγαλύτερη πέραση στον κόσμο για τη διασκέδασή του. Αυτό που κάνουμε αρχικά είναι χόμπι για εμάς αλλά προσπαθούμε και θέλουμε να το ασκήσουμε ως επάγγελμα και για να ζήσουμε επιχειρηματικά θέτουμε την ξενόφερτη ραπ στα ελληνικά ακούσματα».

«Σ» “Η ραπ όμως έχει και «Κακή» φήμη; Σας έχει προβληματίσει αυ­τό το γεγονός”;

Πάνος Mc: Αλλάζουν πολλά πράγματα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και γενικά στον παγ­κό­σμιο χάρτη της μουσικής. Η ραπ μουσική έχει χαρακτηριστεί κατά και­ρούς ως η μουσική που προβάλλει αρνητικά πρό­τυπα, κι ίσως να συμβαίνει αυτό, κι ίσως κι εμείς στο παρελθόν να χουμε πάρει μέρος σε κάτι τέτοιο.  Παρόλα αυτά θέλω να πω στους αναγνώστες ότι η ραπ είναι η προσωπική αντίληψη ενός ανθρώπου στο πως απεικονίζει τα πράγματα γύρω του. Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη αυτός που γράφει ραπ μουσική, ειδικά όταν ως κοινό έχει παιδιά της ηλικίας των 12 – 13 ετών. Ο καλλιτέχνης πρέπει ναι μεν να προβάλλει την άποψή του αλλά πρέπει να έχει ως γνώμονα το γεγονός ότι η μουσική του επηρεάζει. Ένας ράπερ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη κι αυτό γιατί αποδεδειγμένα ο στίχος της ραπ μουσικής είναι ο πιο άμεσα αποδεκτός από το αυτί του ακροατή. Αυτό που μ’ ενοχλεί είναι ότι βλέπω μια προσπάθεια από ράπερς Έλληνες και ξένους να προβάλλουν μόνο αρνητικά πρότυπα. Όπως δεν υπάρχουν μόνο αυτά. Η κοινωνία μας δεν προβάλλει μόνο αρνητισμό αλλά υπάρχουν και πολλά θετικά πράγματα που πρέπει να προβάλλονται και εμείς θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε μια τέτοια προβολή».

Rap Dealer: «Υπάρχουν χαρές που δεν τις συνειδητοποιούμε. Η τηλεόραση επηρεάζει τόσο αρνητικά την ψυχολογία μας που όταν παρατηρώ τον κόσμο να περνάει ωραία δεν το παραδέχεται, γιατί πολύ απλά τον λούζουν κάθε μέρα με αρνητισμό κι έτσι έχει συνηθίσει να ζει! Θέλουμε αυτόν τον αρνητισμό, όσο μπορούμε, να τον εξαλείψουμε με τη μουσική μας δίνοντας χαρά στον κόσμο».

«Σ»: “Τους ανθρώπους τους «Αγγίζουμε» με τη μουσική ή με τους στίχους”;

309031 2389276291632 341027969 n

Άτρωτος Mc: “Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τη δική μας ταυτότητα, να παρουσιάζουμε κάτι το διαφορετικό και να ηχεί αρμονικά” 

Άτρωτος Mc: «Σίγουρα και με τα δύο γιατί είναι αλληλένδετα και πάνε μαζί. Για να γράψεις στίχους σ’ ένα κομμάτι για παράδειγμα εάν είναι ερωτικό θα σου βγει μέσα από το συναίσθημα, εάν είναι κοινωνικό μέσα από τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου αλλά ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είτε για ερωτικό ή κοινωνικό τραγούδι, είναι η μουσική που θα το συνοδεύει και πολλές φορές η μουσική από μόνη της βοηθάει το στιχουργό. Έτσι είναι και με τον κόσμο, αρέσκεται στο συνδυασμό μουσικής και στίχου».

Πάνος Mc: « Η διαδικασία δηλαδή για να καταλάβεις πως δουλεύουμε ένα κομμάτι ξεκινάει από τον παραγωγό της μουσικής π.χ. τον Rap Dealer ή κι από παραγωγούς που συνεργαζόμαστε εξωτερικά. Έχουμε δηλαδή μία μουσική, ένα ερέθισμα. Προφανώς ο άνθρωπος που γράφει τη μουσική πρώτος έχει κάτι στο μυαλό του και τη γράφει. Αυτός μιλάει μέσα από νότες και συγχορδίες. Όταν εσύ μετά ως στιχουργός ακούσεις αυτές τις νότες και πάρεις αυτό το ερέθισμα, σου βγάζει κάποια συναισθήματα, πολλές φορές κοντά σ’ αυτό που είχε ο παραγωγός στο μυαλό του κι άλλες όμως όχι. Η μουσική μιλάει από μόνη της και σε ερεθίζει είτε για τη σύνθεση ενός ερωτικού ή κοινωνικού τραγουδιού ή για διασκέδαση ή ακόμα καθορίζει και το πόσο «Δυνατό» ή «Αδύναμο» θα είναι το κομμάτι. Ωστόσο λέγοντας ότι προσαρμόζουμε την μουσική στην ελληνική κοινωνία, το κάνουμε προσπαθώντας πάντα να μιλάμε για αλήθειες και για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ιστορίες από φίλους ή γνωστούς, ή από αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση ή από άλλα μέσα, αλλά όλα αφορούν την Ελλάδα κι όχι την Αμερική και τα γκέτο και γι’ αυτό μιλάμε για ελληνική ραπ μουσική και όχι γενικά για ραπ.  Προσαρμόζεις το στίχο σου και τη μουσική σου στην κοινωνία στην οποία ζεις».

«Σ» “Μπορούμε να μιλήσουμε και για καινοτομία από την πλευρά σας σ’ αυτό το είδος μουσικής”;

Άτρωτος Mc: «Καινοτομία μπορώ να ονομάσω κάτι που έχω στο μυαλό μου και στην ουσία να είμαι άσχετος. Πρέπει να μελετάμε σωστά τις κινήσεις μας και να μην αιθεροβατούμε. Η «Καινοτομία» είναι δύσκολη αυτόν τον καιρό και πρέπει πάνω απ’ όλα να έχει αντίκρισμα στην κοινωνία. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τη δική μας ταυτότητα, να παρουσιάζουμε κάτι το διαφορετικό και να ηχεί αρμονικά στο αυτί του ακροατή».  

Πάνος Mc: «Πάντα θες να κάνεις κάτι καινούργιο και η μουσική σου να μην είναι αντιγραφή από κάποιους άλλους αλλά παρθενογένεση δεν υπάρχει. Αντικειμενικά το λέω διότι πλέον η μουσική έχει προχωρήσει τόσο πολύ, κι έχουν παιχτεί σχεδόν τα πάντα, ιδιαίτερα στον δικό μας χώρο, οπότε δεν μπορώ να πω ότι δημιουργούμε ένα νέο είδος. Αυτό που θέλουμε είναι να αφήσουμε τη δική μας σφραγίδα σ’ αυτό το μουσικό χώρο».

«Σ»: “Στη διαδικασία της δημιουργίας ενός τραγουδιού, υπηρετεί η μουσική τη στιχουργία ή το αντίθετο”;

Πάνος Mc: «Ένα συγκρότημα, όπως το δικό μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός.  Υπάρχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ των μελών του συγκροτήματος και μιλάμε συνέχεια  μεταξύ μας οπότε πολλές φορές υπάρχει ένα είδος άτυπης συνεννόησης για κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργεί ο καθένας ξεχωριστά στο ρόλο που έχει.  Αυτό πραγματοποιείται για παράδειγμα από μία συζήτηση που μπορεί να κάνουμε ένα βραδύ με ένα συγκεκριμένο θέμα και το επόμενο πρωί, επηρεασμένος από τη συζήτηση να αρχίσω να γράφω στίχους ενώ παράλληλα ο Rap Dealer εξίσου επηρεασμένος από τη συζήτηση να παράγει μουσική, χωρίς να το έχουμε συνεννοηθεί. Οπότε δεν υπάρχει «Κανόνας» στο πως θα δημιουργηθεί ένα τραγούδι. Υπάρχουν αρκετές φορές που σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα και έτσι έρχεται και δένει η στιχουργία και με τη μουσική».

«Σ» : “Η φιλία δηλαδή που σας διέπει είναι τόσο σημαντικός παράγοντας ώστε να δημιουργείτε τραγούδια μ’

523461 4207867432794 1261422902 n

Rap Dealer: “Σε μας το θέμα της αληθινής σχέσης ίσχυε πάντα. Η μουσική περιέχει ευαίσθητα πράγματα και δεν ξέρεις ο καθένας πως τα ερμηνεύει. Δεν μπορείς να συνθέσεις ένα καινούργιο κομμάτι με τον οποιοδήποτε”.

αυτόν τον τρόπο”;

Πάνος Mc: «Φυσικά! Είναι θέμα γνωριμίας και κυρίως αληθινής σχέσης.     

Rap Dealer: «Σε μας το θέμα της αληθινής σχέσης ίσχυε πάντα. Δεν έχουμε συνεργαστεί, όσον αφορά το συγκρότημα, ποτέ με άτομα που απλά έτυχε να τους ξέρουμε. Πρέπει να είναι φίλοι μας, να τους αποδεχόμαστε, να μπορούμε να μιλάμε άνετα μαζί τους και να ξέρουμε ότι δεν θα μας εκθέσει. Η μουσική περιέχει ευαίσθητα πράγματα και ο καθένας δεν ξέρεις πως τα ερμηνεύει ή αν και πως τα δέχεται. Η ψυχολογία στο δικό μας το χώρο παίζει τεράστιο ρόλο και δεν μπορείς να συνθέσεις ένα καινούργιο κομμάτι με τον οποιοδήποτε».  

Άτρωτος Mc: «Επίσης όταν έχεις αληθινές σχέσεις το αποτέλεσμα βγαίνει πάντοτε καλύτερο ενώ όταν φέρεσαι εντελώς επαγγελματικά μπορεί είτε να μην πεις αυτό που σκέφτεσαι είτε να μην κάνεις αυτό το οποίο θες. Όταν είσαι σε μια παρέα τα λες και τα συζητάς όλα και δεν φοβάσαι μήπως παρεξηγηθείς».

«Σ»: “Υπάρχει διαχωρισμός προσωπικών και επαγγελματικών”;

Άτρωτος Mc: «Σε μας όλα έχουν τη φιλική τους βάση. Μεταξύ μας υπάρχει πάντα η φιλία και μέσα από τόσα χρόνια γνωριμίας, έχουμε ζήσει πολλά τα οποία μας ενώνουν. Οι καθαρά επαγγελματικές σχέσεις είναι με αυτούς που συνεργαζόμαστε έξω από το συγκρότημα.

«Σ»: “Για τα ερωτικά τραγούδια εμπνέεστε μέσα από συναισθήματα και βιωματικές προσωπικές καταστάσεις. Για τα κοινωνικά όμως από πού συγκεκριμένα”;

Πάνος Mc: «Πρώτα απ’ όλα μέσα από την ίδια τη ζωή του καθενός από εμάς. Από το πανεπιστήμιο, από την καφε­τέ­ρια, από τη συνομιλία με το γείτονά σου. Ζω στο Βύρωνα, βγαίνω έξω από το σπίτι μου κάθε μέρα και ό,τι παρατηρώ με επηρεάζει και στη συνέ­χει­α το εκφράζω. Από εκεί και πέρα σαφέστατα είμαι επη­ρεα­σμένος από τις ειδήσεις, αν και τις αποφεύγω τον τελευταίο καιρό. Τις απο­φεύ­γω γιατί θέλω να μπορώ να τις κρίνω με πιο καθαρό μάτι. Ζούμε σε μια εποχή παρα­πλη­ροφόρησης. Ειδικά το δια­δίκτυο είναι η μεγαλύτερη παγίδα. Το τελευταίο μας κοινωνικό κομμάτι σε συνεργασία με τον Ζαν Μπατίστ ονομάζεται «Ξανά». Εκεί το κοινωνικό ερέθισμα, συγκεκριμένα η «Κρίση», ξεκίνησε από εμάς που γίναμε κι εμείς μέρος του προβλήματος. Η κρίση δεν είναι απλά μια είδηση. Είναι μέρος της ζωής μας».   

 

Άτρωτος Mc: «Σ’ αυτό το κομμάτι δεν θα μας ακούσεις να μιλάμε για χρήματα, χρέη κ.τ.λ. αλλά δίνουμε ελπίδα σ’ όλους τους σκυθρωπούς ανθρώπους ότι δεν τελειώνουν όλα εδώ και υπάρχουν ακόμα αξίες που πρέπει να μας κρατάνε χαμογελαστούς».

Rap Dealer: «Το ρεφραίν στο συγκεκριμένο κομμάτι θέλει να τονίσει και να δώσει σιγουριά στην εσωτερική δύναμη του κάθε ανθρώπου. Το μήνυμα που δίνει είναι ότι ο καθένας μπορεί να αλλάξει μόνος του. «Άλλαξε μόνος για να γίνουμε όλοι καλύτεροι», αυτό είναι το νόημα. Αν ο καθένας καλυτερεύει τον εαυτό του, χτίζεις και μια καλύτερη κοινωνία».

Πάνος Mc: «Η αξία του κοινωνικού στίχου δεν είναι μόνο να καταγράψει κάποια αληθινά γεγονότα και να κράξει το σύστημα. Αυτό δεν είναι κοινωνικός στίχος αλλά ένα μέρος του. Πολλοί καλλιτέχνες της ραπ σκηνής πέφτουν στην παγίδα να κράζουν μόνο τα κακώς κείμενα.  Για μένα ο κοινωνικός στίχος είναι να μπορείς να προτείνεις και κάτι. Να βλέπεις ένα πρόβλημα που υπάρχει και ως μουσικός, από την κοινωνική θέση που κατέχεις, να μπορείς και να προτείνεις μια λύση.

396943 2540846481355 501803681 n

Dj Silvester: “Ο Dj είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης.Ένα λάθος όμως από την πλευρά μου σε μια ζωντανή εμφάνιση και η “Άμαξα” χάλασε” 

«Σ»: “Dj Silvester  άρχισες να συνεργάζεσαι πρόσ­φα­τα με το συγκρότημα. Πως σου φαίνεται η εμπειρία”;

Dj Silvester: «Τα παιδιά είναι φίλοι μου και μου χουν φερθεί με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσαν. Με έχουν βοηθήσει και τους το ανταποδίδω αυτό όσο μπορώ σε καθημερινό επίπεδο.

«Σ»: “Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου όταν παίζεις τη μουσική σας στα μαγαζιά”;

Dj Silvester: «Η αντίδραση του κόσμου είναι θετική και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ζητάει να ξανακούσει τα τραγούδια. Το δέχεται πολύ ευχάριστα. Υπάρχει δηλαδή ζήτηση που φέρνει σιγά σιγά και την επιτυχία.

 «Σ»: “Ποιο είναι το όνειρο για τον καθένα σας που θέλετε να πραγματοποιηθεί για το συγκρότημα”;

Πάνος Mc: «Πισίνες και λεφτά (ακούγονται γέλια). Φυσικά αστειεύομαι!»  

Άτρωτος Proof Mc: «Το όνειρο μας είναι να χαρούμε αυτό που κάνουμε. Να χαρούμε την πορεία που κάνουμε, στην ηλικία που είμαστε. Όταν μεγαλώσουμε να πούμε ότι άξιζε ως επιλογή να ασχοληθούμε με κάτι που αγαπάμε. Θέλω να μπορέσουμε να βαδίσουμε στο χώρο της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και να έχουμε δουλειά στο μέλλον. Να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα σε όλα τα επίπεδα.

Πάνος Mc: «Το όνειρο μας είναι να μπορέσουμε να ζήσουμε τη μουσική μας. Δεν είμαστε άπληστοι. Λογικά πράγματα. Να βγάλουμε και χρήματα μέσα από αυτή τη δουλειά αλλά προσωπικά θέλω όταν πατήσω τα 40 να ξέρω ότι μπόρεσα να κάνω αυτό που θέλω κι όχι αυτό που θα ήθελε το σύστημα να με στείλει να κάνω, απλά και μόνο για να δουλέψω. Λίγοι σήμερα κάνουν αυτό που τους αρέσει. Εγώ αυτό θέλω, να είμαι σ’ αυτούς τους «Λίγους».

 Rap Dealer: «Αυτό που είπα και πριν. Να έχουμε διάρκεια σ’ αυτό που κάνουμε.

«Σ»: “Είστε έτοιμοι, οι δύο ράπερς να ανεβείτε στη σκηνή. Από κάτω κάποιες εκατοντάδες κόσμου περιμένουν να σας ακούσουν. Ποιο είναι το συναίσθημα που σας κυριεύει εκείνη την ώρα”;

Πάνος Mc: «Για μένα εκείνη η στιγμή είναι η υπέρτατη. Ό,τι προβληματισμούς ή αδυναμίες κι αν έχω, προσωπικά την ώρα που ανεβαίνω στη σκηνή παίρνω μία ασύλληπτα μεγάλη δύναμη. Νιώθω πολύ δυνατός απ’ όλες τις απόψεις. Κλείνω τα μάτια και παίζω τη μουσική μου. Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο. Με το που πατήσω το τελευταίο σκαλί πριν βγω να τραγουδήσω τα ξεχνάω όλα.

«Σ» “Την πρώτη φορά ήταν έτσι”;

Πάνος Mc: « Την πρώτη φορά είχα φουλ άγχος. Βέβαια άγχος έχω κάθε φορά. Έχω άγχος για το αν αυτό που έχω δουλέψει θα βγει σωστά. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή είναι σαν να πετάω.

Άτρωτος Mc: «Δεν υπάρχει η σκέψη ότι παίζεις μπροστά σε κόσμο γιατί είσαι συγκεντρωμένος στο να τραγουδήσεις. Προσωπικά είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά σε σημείο που να μην κοιτάω τι γίνεται γύρω μου. Θέλω αυτό που κάνω να το κάνω σωστά. Η αξιολόγηση του αν πήγαμε καλά ή όχι έρχεται μετά την εμφάνιση.

Πάνος Mc: «Έχουμε παίξει σε μαγαζί που είχε 20 άτομα και σε μαγαζί που είχε 3.000. Δεν έχει καμία διαφορά. Διαφορά έχει όταν το κάνεις για το δείξεις. Όταν το γουστάρεις πραγματικά, παίζεις μόνο και για ένα άτομο.Εγώ δεν βλέπω πρόσωπα, παίρνω ενέργεια εκείνη τη στιγμή. Μπορεί 10

264 4231943594683 1550298567 n

Οι D.P.C. με το Δήμο Αναστασιάδη “Επί της σκηνής”

άτομα να σου δώσουν μεγαλύτερη ενέργεια από 1000.

«Σ»: “Rap Dealer πως αισθάνεσαι όταν ακούς τη μουσική σου να παίζει”;

Rap Dealer: «Περηφάνια! Ακούγοντας συνέχεια τη μουσική σου βελτιώνεσαι κι ως καλλιτέχνης γιατί συνεχώς ψάχνεις τρόπους να την κάνεις ακόμα καλύτερη. Νιώθεις ότι θες να την εξελίξεις κι άλλο.

«Σ»: “Μελλοντικές κινήσεις”;

Άτρωτος Mc: «Προσωπικά θέλω να παίξουμε στην επαρχία. Έχουμε κάνει ήδη κάποιες εμφανίσεις αλλά θέλω να κάνουμε ακόμα περισσότερες εκτός Αθηνών. Ετοιμάζουμε κάποια πράγματα, ωστόσο προς το παρόν δεν θέλουμε να δώσουμε δημοσιότητα προτού να είμαστε έτοιμοι.  Πάντως ο κόσμος μπορεί να μας βρει κάθε Πέμπτη στο νυχτερινό κέντρο «Σιδεράδικο» μαζί με τους Master Tempo. Είναι η δεύτερη χρονιά για εμάς εκεί.

www.facebook.com/pages/Dangerous–Public–Crew–DPC

www.facebook.com/panosmcdpc

www.facebook.com/atrwtosproofdpc

www.facebook.com/rapdealer

www.facebook.com/silvesterswexx

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση