Με «συναίνεση» και στα «Φανερά» η «Μυστική ψηφοφορία» για τις Δημαιρεσίες

0
kouvopoulos 01

 

Οι δύο καινούργιες επιτροπές σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» αντικαθιστούν τη Δημαρχιακή Επιτροπή γεγονός που σημαίνει ότι σοβαρές αποφάσεις σε θέματα «Οικονομίας» και «Ποιότητας ζωής» των πολιτών θα κρίνονται σ΄ αυτά τα όργανα. Η διαδικασία της εκλογής του προεδρείου, που συντονίστηκε από την κ. Ελένη Δάβαρη ως πρώτη σε ψήφους της πλειοψηφίας, και η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα «Σύμπνοιας και Συνεργασίας» (όπως δήλωσαν όλοι οι επικεφαλείς παρατάξεων εκτός του κ. Κουβόπουλου)  ήταν η εξής: 

Η πλειοψηφία που διοικεί το Δήμο, η παράταξη του κ. Ζορμπά δηλαδή,  πρότεινε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η μείζων αντιπολίτευση, η παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου δηλαδή, τον Αντιπρόεδρο και η ελάσσων αντιπολίτευση, η παράταξη του κ. Σταθόπουλου δηλαδή, τον Γραμματέα. 

Αφού λοιπόν η κάθε παράταξη πρότεινε έναν αιρετό για την αντίστοιχη θέση, διεξήχθηκε μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη τους. 

Σ’ αυτή τη διαδικασία η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξ’ αρχής ξεκαθάρισε την ψήφο της η οποία θα ήταν το «Λευκό» κι ο κ. Γκιζιώτης, επικεφαλής της παράταξης, διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση είχε πολιτική βάση κι όχι προσωπική και το αποτέλεσμα της ανέδειξε τους εξής: 

Πρόεδρος ο κ. Γιάννης Βουτσινάς, Αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Γουργούλης και Γραμματέας η κ. Ζωή Φωτεινού. 

kouvopoulos 01Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο κ. Κώστας Κουβόπουλος κατήγγειλε την εκλογική διαδικασία γιατί ενώ υπήρχε το παραβάν για  να πραγματοποιηθεί «Μυστική ψηφοφορία» όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν «Φανερά»! από τα έδρανά τους!!  Με αποκορύφωμα την «συλλογή» μετά την ψηφοφορία των Λευκών ψηφοδελτίων ώστε να αποφευχθούν πιθανές «διαροές»!!! 

Ο κ. Κουβόπουλος αφού τήρησε τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος δήλωσε ότι: «Είναι προϊόν συναλλαγής και συνεννόησης αυτή η διαδικασία και ελέγχετε τους ψηφοφόρους…Ξεκινήσατε ναι μεν με νέους ανθρώπους αλλά με παλιομοδίτικη τακτική…κι αυτό είναι έλλειψη Δημοκρατίας». 

Απαντώντας ο κ. Βασίλης  Ζορμπάς είπε πως το παραβάν υπήρχε όπως και η κάλπη κι ότι όποιος ήθελε μπορούσε να πάει!! και σύγκρινε τη διαδικασία εκείνης της ημέρας με αντίστοιχες της Βουλής που γίνονται ονομαστικά!!! συνέχισε λέγοντας: «Αυτά που λέτε κ. Κουβόπουλε κανένας επικεφαλής άλλης παράταξης δεν τ’ αποδέχεται και προτρέπω σε τέτοιου είδους εξαγγελίες οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην δίνουν σημασία»!!! 

Στη συνέχεια το νεοεκλεγέν προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν πλέον αυτό υπεύθυνο για την διεξαγωγή της εκλογής των μελών των δύο επιτροπών «Οικονομίας» και «Ποιότητα Ζωής». 

Και οι δύο επιτροπές αποτελούνται από εννέα μέλη. Έξι από την πλειοψηφία και τρεις από την αντιπολίτευση. Πρόεδρος και των δύο είναι ο Δήμαρχος. 

Ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και σ’ αυτή τη διαδικασία ορίζει «Μυστική ψηφοφορία» γεγονός που αυτή τη φορά έγινε εν μέρει. Έγινε εν μέρει επειδή κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας ψήφισαν μέσα στο παραβάν.  Πριν την εκλογή των μελών λοιπόν ο κ. Κουβόπουλος ήθελε ως αιρετός της αντιπολίτευσης να θέσει υποψηφιότητα ως μέλος της επιτροπής κι ο πρόεδρος κ. Βουτσινάς του απάντησε πως σύμφωνα με το Νόμο δεν μπορεί αυτή τη χρονική στιγμή κι ότι έπρεπε να είχε συνεννοηθεί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση αρκετές μέρες πριν!!!

 Ο κ. Κουβόπουλος επέμεινε στην υποψηφιότητα του στηριζόμενος σε μία εγκύκλιο του Νόμου που κατά την ερμηνεία του μπορούσε να δηλώσει υποψηφιότητα. Ύστερα από στιγμές έντασης μέσα στην αίθουσα ο κ. Βουτσινάς απέρριψε την αίτηση του κ. Κουβόπουλου και συνέχισε την διαδικασία. 

Ο κ. Κουβόπουλος κατήγγειλε για άλλη μια φορά τη Δημοτική Αρχή και αποχώρησε από την αίθουσα. 

Έτσι λοιπόν η επιτροπή «Οικονομίας» αποτελείται από τα εξής μέλη: Βασίλης Σάρκουλας, Γιώργος Καζάκος, Γιώργος Παναγόπουλος, Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Τσιαμπάς, Βασίλης Γιαννακόπουλος, Μιχάλης Γαβράς και Γιάννης Σταθόπουλος και τα αναπληρωματικά μέλη: Ελένη Δάβαρη, Νίκος Κωβαίος, Τιμολέων Κωστόπουλος, Γιάννης Γουργούλης και Γιάννης Σιδέρης. 

Τα μέλη της επιτροπής «Ποιότητα ζωής» είναι τα εξής: Δημήτρης Αλεφαντής, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, Μαρία Μπράμη, Δήμητρα Πανουσοπούλου, Ιωάννης Παύλου, Κώστας Κρητικίδης, Γεράσιμος Βλάχος και Ανδρέας Γκιζιώτης και τα αναπληρωματικά μέλη: Ελένη Δάβαρη, Γερασιμία Μουχτούρη, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Δημητρίου και Γιώργος Τσιμπουκάκης. 

           

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση