“Τα Ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα” (Νο1)… και το χρονικό του «καμένου δίσκου» της ΔΗΠΕΑΠ !

0

Επειδή το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», όπως λέει ο σοφός λαός, κι επειδή με αφορμή μια καταγγελία του Βασίλη Ζορμπά το 2011, με την οποία ζητούσε επιλεκτικό έλεγχο στο Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις από το Ελεγκτικό συνέδριο, καλούνται σήμερα, συμπολίτες μας – μέλη του Δ.Σ της επιχείρησης (ΔΕΒΣΑΠ / ΚΟΙΚΕΔΑΠ), να «πληρώσουν το μάρμαρο» αντί των πραγματικών ενόχων. Θα δημοσιοποιήσουμε εκ νέου όσα καταγράψαμε από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων εκείνης της περιόδου, για εκείνες τις Δημοτικές  επιχειρήσεις που ο Βασίλης Ζορμπάς, είχε και έχει την άποψη ότι αποτελούσαν “Άντρα ανομίας” και η λειτουργία τους εξυπηρετούσε “άλλους σκοπούς”…

Θα το κάνουμε αυτό επειδή:
1) Θεωρούμε ότι τουλάχιστον τα Μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Βρεφονηπιακού σταθμού της οδού Λάδωνος (ΔΕΒΣΑΠ / ΚΟΙΚΕΔΑΠ), που είχαν οριστεί από τις παρατάξεις της τότε αντιπολίτευσης, δηλαδή του Αντώνη Σιδέρη (Ν.Δ), του Ανδρέα Γκιζιώτη (Κ.Κ.Ε και πρωτοβουλίες –κινήσεις συνεργαζόμενες μαζί του στις εκλογές του 2006), «Συνεργασία Πολιτών» του Γιάννη Σταθόπουλου καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων που ασκούσαν ΜΟΝΟΝ τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, αδικούνται κατάφορα από το «Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων» του Ελεγκτικού συνεδρίου που τους απεστάλη, κι αναγκάζονται να πληρώσουν αδρά δικηγόρους για ν΄ αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες».

2) Η καταγγελία έγινε το 2011, κι αν αληθεύουν τα όσα λένε οι δήμαρχοι Βασίλης Ζορμπάς και Γιάννης Σταθόπουλος, ότι δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, το Ελεγκτικό συνέδριο ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε από τον Δήμο «οικονομικά στοιχεία» για ν΄ασκήσει έλεγχο! είναι προφανές ότι παραμονές των εκλογών του 2019, τα στοιχεία ζητήθηκαν είτε για πολιτικούς λόγους, είτε για να μην υπάρξει παραγραφή πιθανών αδικημάτων.

3) Οι συμπολίτες μας, που ακούν, διαβάζουν, σχολιάζουν, κρίνουν, κατακρίνουν και καλά κάνουν, θα πρέπει να γνωρίζουν τα όσα είχαν τότε λεχθεί από τους πολιτικούς ταγούς και να τα συγκρίνουν με τα όσα αυτοί οι ίδιοι λένε σήμερα, ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματα τους ασφαλέστερα.

4) Είχε πράξει σωστά ο Βασίλης Ζορμπάς ζητώντας οικονομικό έλεγχο, αλλά δεν είχε πράξει σωστά και ζημίωσε τους συνδημότες του, επειδή αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ΔΕΝ απέστειλε κανένα από τα σκάνδαλα, που όπως είχε δηλώσει στο Δημοτικό συμβούλιο, “έβρισκε σε κάθε συρτάρι που άνοιγε στον Δήμο”,  στην Εισαγγελία.

Ξεκινάμε λοιπόν από την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2011 και στο οποίο για πρώτη φορά ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αναφέρεται στο «κάψιμο του δίσκου» της ΔΗΠΕΑΠ/ΚΟΙΠΕΔΑΠ.
( Μπορείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας www.osxoliastis.gr ενεργοποιώντας την επιλογή «Το τεύχος του μήνα» να επιλέξετε την χρονιά 2011 και τον μήνα  Φεβρουάριο  σελ.4).

Τίτλος του ρεπορτάζ: Κώστας Κουβόπουλος: «Ζορμπά, γιατί συγκαλύπτεις κλέφτες του Δημόσιου χρήματος;».

Όπως μπορείτε να δείτε στην σχετική σελίδα, ο τότε δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αποκαλύπτει στο Δημοτικό συμβούλιο, ότι ο «σκληρός δίσκος» της ΔΗΠΕΑΠ/ΚΟΙΠΕΔΑΠ «κάηκε» και χάθηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης!

Ο κ.Ζορμπάς, λέει με σαφήνεια, ότι «επιλεκτικά» είχαν σβηστεί κάποια αρχεία από τον «Σκληρό δίσκο» του υπολογιστή της Κοινωφελούς τότε Επιχείρησης, ο οποίος –όπως είπε –βρισκόταν στο γραφείο του εκείνην την περίοδο και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ να τον στείλει σε «Ιδιωτική εταιρεία αποκρυπτογράφησης», ώστε ν’ «Ανασυρθούν» τα απολεσθέντα αρχεία(!)

Ο εν ζωή ευρισκόμενος τότε, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουβόπουλος, είπε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, είχε ζητήσει από τον κ.Ζορμπά να «παραλάβει τον Δήμο» μετά από έλεγχο Ορκωτών λογιστών. Ότι αν τον είχε «ακούσει» ο δήμαρχος ΔΕΝ θα είχαν συμβεί όλα «αυτά». Είχε επισημάνει ότι οι σκληροί δίσκοι ΔΕΝ καίγονται, αλλά ότι κρίσιμα στοιχεία μπορούν να σβηστούν. Κι αυτά τα λέει, ένας δημοτικός σύμβουλος που είχε γεννηθεί στην Αγ. Παρασκευή, που είχε διατελέσει δημοτικός υπάλληλος, επικεφαλής παράταξης με χρίσμα Ν.Δ και επί σειρά ετών ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Ο κ. Κουβόπουλος, δήλωσε στη συνέχεια προς το σώμα, ότι: «Είχαν γίνει λαμογιές και πως κανένας, πόσο μάλλον η τότε διοίκηση, δεν είχε δικαίωμα να συγκαλύπτει κλέφτες του Δημόσιου χρήματος.

Σήμερα, είχε πει τότε προς τους δημοτικούς συμβούλους ο Κώστας Κουβόπουλος, όλη η πόλη λέει ότι μετά τον «Μυστικό δείπνο» Ζορμπά –Γιαννακόπουλου, στο σπίτι της μητέρας του πρώτου, είχε συμφωνηθεί η «Συγκάλυψη» σ’ όλα τα επίπεδα(!).

Τέλος ο Κώστας Κουβόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην ατυχή επιλογή του Βασίλη Γιαννακόπουλου να τοποθετήσει ως πρόεδρο του «Πολιτισμού» (ΔΗΠΕΑΠ/ΚΟΙΠΕΔΑΠ), τον Χρήστο Μαντζανά, ένα άνθρωπο που όπως είχε πει, είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή 28 μηνών για σωρεία παραβάσεων του ποινικού κώδικα… πρότεινε προς το σώμα να Μην σταλεί ο δίσκος σε καμιά «Ιδιωτική εταιρεία», αλλά να σταλεί ως ο νόμος όριζε στην Εισαγγελία και στην διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για να διαπιστωθεί εάν είχαν συντελεστεί οικονομικά εγκλήματα και σε ποιο ύψος.

Η πρόταση του Κώστα Κουβόπουλου, είχε υπερψηφιστεί από τον ίδιο, τον Φώτη Αλεξόπουλο, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά, και από τις παρατάξεις των κ.Σταθόπουλου και Γκιζιώτη.

Η πρόταση Δεν είχε «περάσει» τελικά, επειδή είχε καταψηφιστεί από τους συμβούλους των παρατάξεων των Βασίλη Γιαννακόπουλου και Βασίλη Ζορμπά…με αποτέλεσμα να πάρει η συγκεκριμένη υπόθεση τον «δρόμο» της, για τον οποίο θα επανέλθουμε σύντομα…

Απάντηση