Στα όρια της πείνας οι φιλοξενούμενοι στην «Στέγη Γερόντων» Αγίας Παρασκευής.

0

Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής προχώρησε στην αποστολή ικανής ποσότητας τροφίμων προς την Στέγη Γερόντων του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής (Ηπείρου 15) «Ο Άγιος Νεκτάριος», την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, μετά από σχετική έκκληση για βοήθεια.

Όπως είναι γνωστό, το «Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής» αποτελεί κοινωνικοπρονοιακό ίδρυμα της Εκκλησίας και είναι μάλιστα ένα από τα ιστορικά ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ωστόσο φαίνεται ότι στην εποχή των μνημονίων έχει εγκαταλειφτεί στην μοίρα του κι αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στην κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων φιλοξενουμένων του κυρίως σε τρόφιμα.

Θέληση της Δημοτικής Αρχής, και του γνωστού για τα φιλόπτωχα αισθήματα Δημάρχου της, είναι αφενός να συνεχιστεί σε τακτική βάση η προσφορά αυτή και αφετέρου να δρομολογηθεί μια ουσιαστική λύση στα προβλήματα λειτουργίας της “Στέγης”, η οποία επί σειρά ετών περιθάλπει τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, μια και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών προφανώς αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και δεν μπορεί ν΄ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Απάντηση