Στον Δήμο Χολαργού – Παπάγου με τον Νικήτα.

0
με τον Νικήτα
με τον Νικήτα

Στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού τρεις δημοτικές παρατάξεις της πόλης, η «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών», η «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις» και η «Δυναμική Πορεία» υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Νικήτα Κανάκη, γνωστού από τη μακρά πορεία του ως πρόεδρος Των Γιατρών του Κόσμου, για το αξίωμα του Δημάρχου Παπάγου Χολαργού στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Το όνομα της ενιαίας παράταξης είναι: #ΜετονΝικήτα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κανάκης, γηγενής Χολαργιώτης και επί χρόνια επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου, με αποδεδειγμένο κοινωνικό έργο, επιθυμεί η πρότερη εμπειρία του σε έναν μεγάλο οργανισμό όπως οι Γιατροί του Κόσμου να αποτελέσει εφαλτήριο για ένα άλμα στο απαιτητικό μα και συνάμα όλο προκλήσεις πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος φιλοδοξεί να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που λειτουργήσει όσοι έχουν διοικήσει μέχρι σήμερα το Δήμο. Με διάλογο, συνεννόηση και κυρίως δράση. Με δημιουργικότητα, όχι για να διορθωθούν τα σημερινά λάθη, αλλά για να φτιαχτεί κάτι καινούριο από την αρχή.

Η διαφάνεια, η πολυσυμμετοχικότητα στις δημοκρατικές διαδικασίες, μια σειρά από προγραμματικές παρεμβάσεις που θα αφορούν θέματα όπως η βιώσιμη κινητικότητα, το ανοιχτό σχολείο, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με γνώμονα πάντα την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, θα είναι τα διακυβεύματα την επόμενη μέρα.

Φιλοδοξία της ενιαίας παράταξης είναι η συνδιαμόρφωση μαζί με τους πολίτες ενός ρεαλιστικού και ευέλικτου προγράμματος δράσης και προτεραιοτήτων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τις υπαρκτές δυνατότητες.

Με απλές, εφικτές και κατανοητές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν άμεσα την πορεία. Ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της πόλης και των πολιτικών της που θα ανταποκρίνεται στις αγωνίες των κατοίκων της.

Για το κάθε ένα από τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες και που θα μεταμορφώσουν τον Χολαργό και τον Παπάγο σε μια πόλη πρότυπο.

Γι’ αυτό και πρόθεση τόσο της ενιαίας παράταξης όσο και του υποψήφιου δημάρχου Νικήτα Κανάκη είναι ο Δήμος να αλλάξει σε μια πόλη ασφαλή, μοντέρνα, φιλική, ανθρώπινη, χαρούμενη. Την πόλη που αξίζει στους δημότες και τους κατοίκους της.

Βιογραφικό Νικήτα Κανάκη

Γεννήθηκα το 1967 στην Αθήνα. Η καταγωγή μου είναι από τα χωριά του Πάρνωνα στην Πελοπόννησο. Πιο συγκεκριμένα, από τον πατέρα μου από το χωριό Τσιτάλια της Κυνουρίας και από την πλευρά της μητέρας μου από το Βυζαντινό Γεράκι στη Λακωνία.

Ζω στον Χολαργό συνεχώς από το 1974, πάντα στο πατρικό μου σπίτι, στην οδό Μέτωνος.
Σχολείο πήγα στον Χολαργό και αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Χολαργού το 1985.

Σπούδασα Οδοντιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (1991), και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας το 1992 συνέχισα τις σπουδές μου στο Leeds Dental Institute του Πανεπιστήμιου του Leeds στη Μεγάλη Βρετανία όπου ειδικεύτηκα στην παιδοδοντία και την οδοντιατρική ειδικών ασθενών.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άσκησα την οδοντιατρική ιδιωτικά.

Tο 2007 επέστρεψα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου συνέχισα σε μεταπτυχιακό επίπεδο (M,Med.Sc) στο τμήμα Διεθνούς Ιατρικής – Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας.

Είμαι μέλος των Γιατρών του Κόσμου από το 1993 συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλες τις δράσεις της Οργάνωσης. Είτε ως εθελοντής σε εμπόλεμες ζώνες και φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο (Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Κόσοβο, Ερυθραία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ινδία, Τουρκία, Ουγκάντα, Τανζανία, Κουρδιστάν κλπ), είτε σε ιατρικές αποστολές στην Ελλάδα. Παράλληλα συμμετείχα ενεργά στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, δουλεύοντας πάντοτε εθελοντικά σαν Παιδοδοντίατρος.

Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Οργάνωσης από το 1999 και εκλεγμένος Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου (2009-2013, 2015-σήμερα).

Από το 2009 εργάζομαι στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά ως Προϊστάμενος Κοινωνικών Δράσεων.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις θέσεις της παράταξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση