Η αβάσταχτη ελαφρότητα της ψήφου και οι υπερατλαντικές πτήσεις του γαϊδάρου

0
gaidaros

 

Συγκεκριμένα παρά την έντονη αντίδραση του τότε αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γιάννη Γουργούλη, ψηφίστηκαν οι οριστικές παραλαβές διαφόρων «έργων» ύψους περίπου 800.000 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα «Έργα» που παρελήφθησαν οριστικά, μετά από θετική εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Τσιαμπά, με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, αλλά και τη διαβεβαίωση περί του σύννομου της εισαγωγής τους προς ψήφιση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Βουτσινά ήταν:

 

1ον) Η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου στο κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ στην οδό Νότου ύψους 100.000 ευρώ,

2ον) Η συντήρηση και επισκευή ενός στρατιωτικού «Τολλ» που είχε παραλειφθεί μαζί με άλλα στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη, ύψους 45.000 ευρώ,

3ον) Οι «Διαρρυθμίσεις» στο Β΄ΚΑΠΗ, ύψους 40.000 περίπου ευρώ

4ον) Η αντικατάσταση στέγης και οι επισκευές στο στρατιωτικό «Τολλ» που είχε παραλάβει ο Δήμος στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη και

5ον) Η κατασκευή «κρασπεδορείθρων» και «πλακοστρώσεων» του έτους 2009 σε διάφορους μη αναφερόμενους δρόμους της Αγίας Παρασκευής, ύψους 500.000 περίπου ευρώ.

Έτσι μετά την τακτοποίηση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων του, ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος είναι πλέον πανέτοιμος για το ξεκίνημα του προεκλογικού του αγώνα που όπως όλα (από πολιτικής πλευράς) δείχνουν ότι θα εστιαστεί:

1ον) Στο πως θα σχηματίσει μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη (και εκτός ΠΑΣΟΚ) δημοτική παράταξη

2ον) Στο πως θα καταφέρει να εκλεγεί ο ίδιος και όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι Δημοτικοί του Σύμβουλοι στα έδρανα της αντιπολίτευσης και

3ον) Στο πως σε συνεργασία με το Βασίλη Ζορμπά θα καταφέρουν να αποτρέψουν την άνοδο στο δημαρχιακό θώκο του Γιάννη Σταθόπουλου.

Αυτά σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος της τελευταίας αυτής «Ρύθμισης» των εκκρεμοτήτων γιατί βεβαίως υπάρχει και το άλλο σκέλος αυτό δηλαδή που κατήγγειλε ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Γουργούλης, όταν ζητούσε την απόσυρση και μη ψήφιση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Gourgoulis kaloΟ κ. Γουργούλης συγκεκριμένα είχε καταγγείλει ότι αυτά τα έργα δεν θα πρέπει να ψηφιστούν διότι ανήκαν στην κατηγορία των «έργων» εκείνων για τα οποία τόσο εκείνος ως αρμόδιος τότε αντιδήμαρχος οικονομικών, αλλά και οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» δεν γνώριζαν καν και είχαν πραγματοποιηθεί από ένα μικρό, στενό κύκλο συνεργατών του τότε δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου.

Μετά τις δηλώσεις αυτές του κ. Γουργούλη επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η «διγλωσσία» και το «πραγματικό πρόσωπο» του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και τα γράφουμε αυτά παραθέτοντάς σας στη σελίδα 8 του παρόντος τεύχους, την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον «Σχολιαστή» τον Φεβρουάριο του 2007 ο νυν δήμαρχος όταν είχε καταφέρει:

1ον) Να μην επανεκλεγεί ως δήμαρχος ο Αντώνης Σιδέρης και 2ον) Να μείνει ο μόνος εκφραστής του πολιτικού μοντέλου τύπου: «Ζορό» , «Μαχητής της αλήθειας», «Αρχάγγελος της κάθαρσης», «Εγγυητής της Διαφάνειας», «Θεματοφύλακας των θεσμών», «Ακούραστος συμπαραστάτης του πολίτη» και άλλα τέτοια «εμπριμέ», πράγμα το οποίο και κατόρθωσε, πείθοντας για την αλήθεια των λόγων του το 25% του σώματος των ψηφοφόρων και εκλεγόμενος στο αξίωμα του δημάρχου.

Ο κ. Ζορμπάς από τα έδρανα της αντιπολίτευσης το 2007 στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στη σελίδα 2 του τεύχους του «Σχολιαστή» ( Φεβρουάριος 2007) και που είχε ως τίτλο: «Εάν οι κύριοι Γιαννακόπουλος και Σταθόπουλος πιστεύουν ότι τους κλέφτες δεν τους στέλνουμε στον εισαγγελέα, εγώ έχω άλλη άποψη» (https://www.osxoliastis.gr/http://localhost/osxoliastisnew/wp-content/uploads/2013/05/flevaris_2007.pdf ) ανέλυσε με τον πλέον σαφή και γλαφυρό  τρόπο, όλες εκείνες τις ενέργειες που δεν ήταν σύννομες και είχαν πραγματοποιηθεί από τη διοίκηση Γιαννακόπουλου – Κρητικίδη τη χρονική περίοδο μετά το θάνατο του Σταύρου Κώτση (2001 – 2002).  Επίσης ο νυν δήμαρχος,  είχε στραφεί  εναντίον του τότε αντιδημάρχου διοίκησης Κώστα Στεροδήμα,  ισχυριζόμενος ότι είχε επηρέασει τον Αντώνη Σιδέρη προτρέποντας τον να μην στείλει ορισμένες υποθέσεις στον εισαγγελέα, διότι πολιτικά θεωρούσε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν πιο εύκολος αντίπαλος από τον κ. Σταθόπουλο στην αναμέτρηση του 2006 κι επομένως θα ‘ταν προτιμότερο να φτάσει σ’ αυτές αλώβητος ποινικών ευθυνών αφού όπως είπε μόνο για το 2002 το πόρισμα των ορκωτών λογιστών έκανε λόγο για σωρεία απευθείας αναθέσεων και κατατμήσεων.

Ο κ. Ζορμπάς επίσης τεκμηριώνοντας την αλήθεια την οποία για πρώτη φορά πολιτικός τότε τολμούσε να πει χωρίς «να μασά τα λόγια του», μας εξήγησε στη συνέντευξή του το «γιατί» εναντιώθηκε στην πρώτη κίνηση που είχε κάνει πρίν καλά ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2007 ο κ. Γιαννακόπουλος ο οποίος είχε επανεκλεγεί ως δήμαρχος και η οποία δεν ήταν άλλη από την «νομιμοποίηση εκκρεμοτήτων» της διοίκησης Σιδέρη! πράξη για την οποία ερωτώμενος από εμάς είχε συμφωνήσει ότι πρόκειται περί «συμψηφισμού».

Το γεγονός ότι  η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, λο ότι όλοι εμείς οι μη έχοντες και

 x 00146

 γράφει ο Ανδρέας Χρ. Μπαλωτής

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ – ΠΟΕΣΥ

κατέχοντες τα πολλά , έχουμε κληθεί να υποστούμε βαριές θυσίες, οφείλονται κυρίως στο γεγονός της εφαρμογής του μοντέλου της «ατιμωρησίας» το οποίο σιωπηλά εφαρμόστηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατά την εναλλαγή τους στην εξουσία αφού ποτέ και κανείς υπεύθυνος δεν κάθισε στο «σκαμνί» να απολογηθεί για τα όσα είχε κάνει ή είχε παραλείψει να κάνει.

Όλοι έχουμε σταθεί μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας που παίζεται εδώ και κάμποσο καιρό με πρωταγωνιστές τους κ. Τσοχατζόπουλο και Παπακωνσταντίνου οι οποίοι χωρίς να είναι άμοιροι ευθυνών καταδεικνύονται ως τάχα  οι μόνοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια της χώρας σε μια προσπάθεια αποστροφής του βλέμματος των πολιτών και προς τους υπόλοιπους υπεύθυνους, που σίγουρα είναι πάρα πολλοί ένθεν κακείθεν.

Όπως λοιπόν στην κεντική εξουσία έτσι και στην τοπική αυτοδιοίκηση πέρασε το δόγμα της ατιμωρησίας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι είχαν εμπιστευθεί τον Βασίλη Ζορμπά με την ελπίδα ότι εκείνος θα αποτελούσε όπως ο ίδιος ευαγγελιζόταν τον άνθρωπο που τουλάχιστον τοπικά θα έσπαγε αυτόν τον κρίκο της συνέχειας και επιτέλους θα έκανε τα αδύνατα δυνατά ούτως ώστε να αποδοθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και να μπορέσουν να νιώσουν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής εμπιστοσύνη προς τους αιρετούς οι οποίοι διαχειρίζονται τα χρήματα που εκείνοι διαθέτουν για τη λειτουργία της πόλης και για τα οποία οι αντιπαροχές που έλαβαν όλα αυτά τα χρόνια ήταν από μηδενικές έως ελάχιστες.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν της 15ης Μαΐου 2013 αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο κ. Ζορμπάς αυτά που έλεγε τότε δεν τα εννοούσε! Ο κ. Ζορμπάς ο οποίος είχε καταγγείλει μαζί με τον κ. Χάρχαρο το γεγονός ότι λίγες μόνον ημέρες πριν από τις εκλογές του 2002 υπήρξε εργολαβία με την οποία βάφτηκε το νεοϊδρυθέν ΚΕΠ της Αγίας παρασκευής ύψους  κάποιων χιλιάδων ευρώ και δεν ήταν δυνατό να δικαιολογηθεί η δαπάνη αυτή, αφού και σήμερα ακόμη όποιος περάσει από εκεί θα δει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του εν λόγω γραφείου αποτελείται από… υαλοπίνακες!!! Οι οποίοι βεβαίως δεν είναι βαμμένοι, ούτε πράσινοι, ούτε μπλε…

Ο ίδιος λοιπόν  Βασίλης  Ζορμπάς ο οποίος είχε καταγγείλει τότε – και δικαίως – τη συγκεκριμένη εργολαβία και αργότερα είχε καταγγείλει και τον κ. Αντώνη Σιδέρη για το γεγονός ότι δεν έστειλε τη συγκεκριμένη δαπάνη στον εισαγγελέα, ήρθε το  2013 μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Τσιαμπά και με την ανοχή βεβαίως του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησαν από τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν την οριστική  παραλαβή των προαναφερθέντων έργων .

Το πρώτο έργο με τον τίτλο «ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΣΤΟ Β΄ ΚΑΠΗ» αφορούσε διάφορες εργασίες που έγιναν στο κτίριο του Β΄ΚΑΠΗ ύψους 38.267,14 ευρώ, το οποίο έγινε το χρονικό διάστημα 2008-2009, και στο οποίο (κτίριο)  υπάρχει εντοιχισμένη πλάκα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία που η Υπηρεσία Αυτεπιστασίας του Δήμου, πλαισιωμένη από επαρκές εργατικό δυναμικό εκτελούσε τις εργασίες για τις οποίες σήμερα κατασπαταλώνται εκατομμύρια και τα χρήματα των δημοτών καταλήγουν στην ουσία στις τσέπες τρίτων»… κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο νυν δήμαρχος ο οποίος κάποτε ευαγγελιζόταν ως πρώτο του έργο τη δημιουργία «Αποθήκης» στο Δήμο, ως δεύτερο το συντονισμό των προμηθειών και ως τρίτο τη δημιουργία «Μητρώου εργολάβων και προμηθευτών», αλλά είπαμε αυτά λεγόντουσαν προεκλογικά.

Το συγκεκριμένο έργο έγινε με μειοδοτικό διαγωνισμό και η Ετερόρρυθμη Εταιρία!  Που μειοδότησε προσέφερε έκπτωση 4% !!!  και ο άνθρωπος που θα πάτασσε την αδιαφάνεια και ο οποίος δήλωνε όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέντευξη που μας έδωσε το 2007 μας έλεγε ότι: «Έκπτωση μικρότερη του 25% δεν είναι συμφέρουσα για το Δήμο!» Εισηγήθηκε δηλαδή ο Βασίλης Ζορμπάς  στους συμβούλους της παράταξης του να ψηφίσουν την οριστική παραλαβή ενός έργου το οποίο ο ίδιος  όχι μόνο δεν το είχε ψηφίσει αυτό και τους διάφορους «πίνακες» του αλλά το είχε  καταγγείλλει επανειλημμένα το 2008 και 2009!

Το επόμενο έργο αφορούσε τις «ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 403», ύψους 40.509,74 ευρώ το οποίο «Ανατέθηκε απ΄ ευθείας» σε «Κοινοπραξία» το 2010 λίγες ημέρες δηλαδή πριν τις εκλογές ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον κ. Γιαννακόπουλο να «γιορτάσει με φίλους, συντρόφους και γείτονες» τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών σε «Νέα στέγη»…

Όπως ίσως θα μπορούσε να παρατηρήσει ένας προσεκτικός αναγνώστης Το ποσοστό έκπτωσης  της «Κοινοπραξίας» ανέρχεται κατά διαβολική σύμπτωση στο 4%!!! Ακριβώς το ίδιο δηλαδή με το αντίστοιχο του «Μειοδοτικού διαγωνισμού»… Λες και πρόκειται για «Ταρίφα»!

Βεβαίως και το αυτό το «Έργο» θα μπορούσε να εκτελεστεί από τους υπαλλήλους της Αυτεπιστασίας του Δήμου ΕΑΝ υπήρχε ΠΟΛΙΤΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για  «εξοικονόμηση χρημάτων»  υπέρ των πολιτών…

Εννοείται βέβαια ότι το συγκεκριμένο έργο και ΔΕΝ το είχε ψηφίσει και το είχε ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ο Βασίλης Ζορμπάς… ο οποίος όμως στο επίμαχο Δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από τους συμβούλους της παράταξης του να το υπερψηφίσουν!

Το επόμενο έργο αφορούσε την «ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΞΥΛΙΝΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΟΤΟΥ» (το οποίο σήμερα δεν λειτουργεί επειδή ουδέποτε, από τη στιγμή που χτίστηκε μέχρι και σήμερα δεν έχει αποκτήσει άδεια λειτουργίας και ενεργητικής πυρόσβεσης),  συνολικού ύψους 89.217,92 ευρώ το οποίο είχε ανατεθεί με «Απ’ ευθείας ανάθεση» και «εκτελέστηκε» το 2007 και αυτή τη φορά η έκπτωση που είχε δώσει ο εργολάβος είχε ανέλθει στο ιλιγγιώδες ύψος του 7%!

Φυσικά υπό προϋποθέσεις ισχύουν όσα γράψαμε πιο πάνω για την υπηρεσία «Αυτεπιστασίας»… για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο είχε «Κεραυνοβολήσει από Άμβωνος» ο νυν δήμαρχος  προσποιούμενος τον «Αρχάγγελο της κάθαρσης»… ότι το είχε επανειλημμένα καταψηφίσει κι  ότι στις 15 Μαΐου 2013 ζήτησε από τους  συμβούλους  της παράταξης του να πράξουν το ακριβώς αντίθετο!

Αυτό που πραγματικά γεννά την περιέργεια μας , είναι αυτά που αναφέρονται στο πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου, όπου στις 12 Απριλίου του 2013 δύο μηχανικοί από άλλους Δήμους και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Μπράμη μαζί με τον επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου και τον «Ανάδοχο» του έργου πήγαν «επί τόπου» και έκαναν έλεγχο κατά το εφικτό (sic) στις ποσότητες των εργασιών που εκτελέστηκαν το… 2007! Και διαπίστωσαν ότι όλα ήταν οκ!  Δηλαδή  «παρέλαβαν οριστικά» ως καλά εκτελεσμένο ένα δάπεδο ραμποτέ ή ίσιο με λωρίδες πλάτους 4-7 εκατοστά με το σκελετό από καδρόνια για αθλητικούς χώρους χωρίς να διευκρινίζουν καν αν αυτό που παρέλαβαν ήταν Ραμποτέ ή ίσιο; Γιατί αποκλείεται το δάπεδο να είναι και τα δύο… ή το ένα παρέλαβαν ή το άλλο… γιατί δεν το αναφέρουν επακριβώς; Μπας και δεν «φαίνεται» ;

Το επόμενο έργο αφορούσε τη συντήρηση και επισκευή «Μικρού κτίσματος στο χώρο του πρώην στρατοπέδου « Σπυρούδη» ύψους 42.391,26 ευρώ που δόθηκε με απ’ ευθείας ανάθεση και έκπτωση 5%…..

Δήμαρχε, μόνο τις ποσότητες τους 380 τόνους «Μπάζων και χωμάτων που μεταφέρθηκαν» κοίταξε και μετά κοιτάξου στον καθρέφτη και χαμογέλασε στον εαυτό σου που το καταψήφισες το 2009 και κατακεραύνωσες τους «πρασινοφρουρούς». Τώρα το τι θα πεις στον καθρέφτη κοιτώντας το πρόσωπο αυτό που ζήτησε από τους δημοτικούς του συμβούλους να το υπερψηφίσουν είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα…

Τέλος για το θέμα των «Κρασπεδορείθρων» και των πλακοστρώσεων» τα είχες πει όλα κάποτε… το «Τι» λες σήμερα μάλλον δεν ενδιαφέρει κανένα πια… το μόνο που ενδιαφέρει όλους όσοι εξακολουθούν για τους δικούς τους λόγους να σε εμπιστεύονται είναι μήπως εισαχθεί θέμα που θα πρέπει να υπερψηφίσουν και θα αφορά υπερατλαντικές πτήσεις γαϊδάρου.

Η συνέντευξη του κ. Ζορμπά στον Σχολιαστή Φεβρουαρίου 2007 στη σελ. 2

https://www.osxoliastis.gr/http://localhost/osxoliastisnew/wp-content/uploads/2013/05/flevaris_2007.pdf 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση