«Ναι» στους αγώνες των φοιτητών… «Όχι» στην «τυφλή βία» της καταστολής από το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

0
dimotiko simvoulio new

Το ψήφισμα μιλούσε επίσης για « μνήμες που ξύπνησαν από την περίοδο της Χούντας», από τα πρωτοφανή γεγονότα και το «όργιο βίας» το οποίο εκδηλώθηκε κατά τον εορτασμό της επετείου μετά από «μεθόδευση» και «επιλογή» της κυβέρνησης.
Στο ψήφισμα καταγγέλλεται επίσης  η στάση των πρυτανικών αρχών, οι οποίες αντί να ταχθούν ως όφειλαν στο πλευρό των φοιτητών τους, έσπευσαν να πρωτοστατήσουν στις προσπάθειες καταστολής.
Τέλος στο ψήφισμα τονίζεται, η συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στους αγώνες της νεολαίας και των εκπαιδευτικών για δημόσια δωρεάν παιδεία αλλά και την προστασία των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς και η κατηγορηματική καταδίκη κάθε προσπάθειας καταστολής από τη μεριά της κυβέρνησης.
Όπως προαναφέραμε, το συγκεκριμένο ψήφισμα υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου αλλά:  1) Καταψηφίστηκε από τους συμβούλους της  δημοτικής παράταξης  του Βασίλη Ζορμπά, μιας παράταξης που διαθέτει  το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. 2) Καταψηφίστηκε από τους συμβούλους Κώστα Κρητικίδη και Γιάννη Μυλωνάκη της παράταξης του Βασίλη Γιαννακόπουλου, μιας παράταξης η οποία επί σειρά ετών διέθετε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. 3) Οι σύμβουλοι της παράταξης του Γιάννη Σταθόπουλου κ.κ. Γεράσιμος Βλάχος, Γιάννης  Σιδέρης, Γιάννης  Λογοθέτης και  Μαρία Κοντοπούλου δεν το καταψήφισαν αλλά ούτε και το υπερψήφισαν, αφού κινήθηκαν στην γραμμή της «αποχής» από τη σχετική ψηφοφορία.

Απάντηση