14/Οκτωβρίου/2009

0

 

Συγκεκριμένα ο κ. Σταθόπουλος με ερωτήσεις που κατέβαλλε στον κ. Γουργούλη για το ποσό που πληρώνονταν οι γυναίκες αυτές έλαβε ως απάντηση από τον αντιδήμαρχο με απαξιωτικό τόνο το ότι δεν γνώριζε όπως ούτε κι αυτός είχε γνώση. Στη συνέχεια άναψαν οι τόνοι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αφού ο κ. Σταθόπουλος ρώτησε τον αντιδήμαρχο για ποιο λόγο λέει ψέματα λέγοντας ότι γνώριζε την κατάσταση, δηλαδή το γεγονός ότι οι καντηλαναύτρες ήταν ανασφάλιστες αφού είχε μιλήσει μαζί τους και το γεγονός της άγνοιας του ποσού που πληρωνόντουσαν συνάδει με την νοοτροπία της διοίκησης Γιαννακόπουλου στο θέμα των άσκοπων δαπανών που γίνονται τα τελευταία χρόνια. 

Ο κ. Γουργούλης κατηγόρησε για λαϊκισμό τον επικεφαλής της «Συνεργασίας Πολιτών» συμπληρώνοντας με τη φράση: «Μάζεψε τις γυναικούλες σου και πες ό,τι θες». Εξήγησε λοιπόν ότι τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν είχε ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα και ότι αιτία της «ξαφνικής ενασχόλησης» της διοίκησης ήταν ένα έγγραφο του Εισαγγελέα που καθιστούσε υπεύθυνους για το νεκροταφείο τον ίδιο και τη διοίκηση γενικότερα. Στον ίδιο αντιπολιτευτικό τόνο έμεινε και ο κ. Γκιζιώτης αφού όταν άκουσε την εισήγηση του αντιδημάρχου για «επίσημη» κοστολόγηση 30 ευρώ το μήνα για το άναμα των καντηλιών κατηγόρησε τη διοίκηση για κερδοσκοπία στο ζήτημα αυτό.

Ο κ. Σιδέρης μένοντας κι αυτός στο θέμα της τιμής επεσήμανε στη διοίκηση ότι στο Δήμο Αθηναίων το κοστολόγιο είναι 60 ευρώ το χρόνο για καθαρισμό και άλλα τόσα για το άναμα των καντηλιών. Από την ίδια «πλευρά», ο κ. Στεροδήμας δήλωσε ότι όπως κληρονομήσανε, όταν ανέλαβαν οι ίδιοι την διοίκηση, έτσι και διατηρήσανε την κατάσταση στο νεκροταφείο, δείχνοντας ουσιαστικά κατανόηση για τη δυσκολία του προβλήματος, αλλά επετέθη κάνοντας λόγω για το πούλημα οικογενειακών τάφων που έχει συμβεί τον τελευταίο χρόνο.   Τέλος ο κ. Ζορμπάς κατηγορηματικός, όπως συνηθίζει στα τελευταία δημοτικά συμβούλια, αποκάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής ως «Φαρισαίους Υποκριτές» λέγοντας ότι όλοι μέσα στην αίθουσα γνωρίζανε για την τεράστια φοροδιαφυγή που γινότανε στο θέμα αυτό με ποσά που ξεπερνάγανε τα 100.000 ευρώ.   

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση