Προβοκάτσια ή Κυβίστηση;

0

Πρόσφατα αναρτήθηκε σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Νέα αρχή για την Αγ. Παρασκευή» Γιώργου Οικονόμου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Επειδή θεωρώ ότι ορισμένοι, καλόπιστα παρερμήνευσαν κάποιες δηλώσεις μου, θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στην Αγ. Παρασκευή.

Στα καθαρά τοπικά ζητήματα έχω πάρει σαφή θέση, που δεν επιδέχεται παρερμηνειών ή αμφισβητήσεων. Τα όσα έχω δηλώσει, ισχύουν στο ακέραιο.

Η πολιτική συγκυρία ωστόσο, μετά τις εξελίξεις που δρομολόγησε η λαϊκή ψήφος της περασμένης Κυριακής για πολιτική αλλαγή, δεν μπορεί παρά να αποτυπωθεί και στην κάλπη των επαναληπτικών εκλογών στην πόλη μας.

Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να είναι πρωτοπόρος στη μάχη για πολιτική αλλαγή. Και η Αγ. Παρασκευή δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ»

Επειδή στον «Σχολιαστή» ΔΕΝ έχει αποσταλεί σχετική «ΔΗΛΩΣΗ», κι επειδή τελευταία «πολλά» δημοσιεύονται και μετά αναιρούνται ως «ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ»… προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Οικονόμου, με τον οποίο είχαμε μια άριστη επαγγελματική σχέση σ΄ όλη την προεκλογική περίοδο αλλά δεν απάντησε στις κλήσεις μας.

Το ρεπορτάζ όμως τρέχει, έχουμε φτάσει στο τέλος αυτού του επίπονου εκλογικού αγώνα και θα διαχειριστούμε την συγκεκριμένη είδηση με καθαρά δημοσιογραφικά κριτήρια.

Κατ΄αρχήν απορούμε για το γεγονός ότι αυτή η δήλωση ΔΕΝ μας εστάλη όπως όλες οι άλλες από την συγκεκριμένη παράταξη.

Δεν φέρει επίσης καμία υπογραφή, παρά μόνο το όνομα της παράταξης και το ονοματεπώνυμο του επικεφαλής της , πράγμα πολιτικά ασυνήθιστο για «Δηλώσεις» φυσικών προσώπων μια και η «παράταξη» δυνητικά ΔΕΝ μπορεί να υπογράφει.

Είναι άραγε αληθής αυτή η «Δήλωση»; ή αποτελεί μια ακόμη «Προβοκάτσια»; Είναι δυνατόν η συγκεκριμένη παράταξη την επόμενη των εκλογών να μας στέλνει ανακοίνωση με την οποία δημοσιοποιούσε προς το λαό της Αγ. Παρασκευής την απόφαση της να μην στηρίξει κανένα εκ των δύο «Μονομάχων»… να έχει εκδώσει την παραπάνω ανακοίνωση;

Με μια «παλληκαρήσια» ανακοίνωση της, την επόμενη ημέρα των εκλογών η συγκεκριμένη παράταξη, μας έκανε όλους όσοι την διάβασαν, ακόμη κι αυτούς που ΔΕΝ την ψήφισαν, ν΄αναθαρέψουν, να νιώσουν περήφανοι για το άλλο ήθος και ύφος που έφερνε στην πόλη, να ονειρευτούν ότι έχουν δίπλα τους ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους με τους οποίους θα μπορούν να συνεργαστούν για ένα καλύτερο αύριο γι αυτούς και τα παιδιά τους.
«Μας χωρίζει άβυσσος» (προφανώς από τις υπόλοιπες παρατάξεις του «Χθες») έγραφε η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

«Γνωστοί παράγοντες του Χθες στην πόλη, προσπαθούν να δελεάσουν μεμονωμένους υποψηφίους της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ με το μόνο τρόπο που γνωρίζουν: Ταξίματα για θεσούλες αρχικά, κι απειλές στη συνέχεια». Αυτά καταγγέλλονταν στην ίδια ανακοίνωση και είναι Αλήθειες.

«Το νέο πλειοψηφικό ρεύμα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί να βαρύνεται με ντροπιαστικές πρακτικές του απώτερου παρελθόντος. Κι ούτε προτιθέμεθα να γίνουμε χορηγοί για είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο Αγίας Παρασκευής οργανωμένων κυκλωμάτων που προτάσσουν το προσωπικό από το συλλογικό συμφέρον.

Το μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, είναι πεντακάθαρο: Τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ δεν θα συναλλαγούν, δεν θα μπουν σε παζάρια, δεν θα ανταλλάξουν την αξιοπρέπειά τους με μικροεξυπηρετήσεις».

Είμαστε περήφανοι, γιατί εκτός από το πρόγραμμά μας, φέρνουμε στην τοπική δημοτική ζωή κι ένα ήθος άγνωστο στις δυνάμεις του Χθες, με τις οποίες μας χωρίζει άβυσσος, κατέληγε η ανακοίνωση».

Είναι δυνατόν να έχουν συνταχθεί αυτές οι εκ διαμέτρου αντίθετες ανακοινώσεις από την ίδια παράταξη;

Κι αν είναι, «Ποιος» είναι ο καταλυτικός παράγων που επέβαλε την κυβίστηση; Μήπως το κόμμα; Αν είναι αληθινή κι όχι προβοκάτσια η «Δήλωση», τότε σίγουρα η Διαταγή προήρθε από τα γνωστά πολιτικά απολιθώματα που αρέσκονται να βλέπουν την χώρα στον εκλογικό χάρτη με «Ένα χρώμα».

«Μονοχρωμία» δεν υπάρχει στην φύση. Η «Μονοχρωμία» στον εκλογικό χάρτη δεν είναι «Αρετή», δεν φέρνει «ευτυχία στο λαό και ευημερία» και οι πιο παλιοί ίσως να θυμούνται την «Σοβιετική Μονοχρωμία» στους Ευρασιατικούς χάρτες.

Η «Μονοχρωμία» δεν συμβαδίζει με τα «αυτοδιοιηκητικά κριτήρια» κι αποτελεί τον κύριο εχθρό της Δημοκρατίας.

Όνειρο ήταν και πέρασε…

Χρήστος Ανδ. Μπαλωτής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση