Τίτλοι τέλους για το Ο.Τ. 118!

0
Το ΟΤ118 (οικοδομικο τετράγωνο) στην περιοχή του Τσακού.

Ο κ. Ζορμπάς κατά τη διάρκεια ενός διαξιφισμού που είχε με τον πρώην δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο έκανε λόγο για εγκληματική ολιγωρία των παλαιοτέρων διοικήσεων στην απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου χώρου στον Τσακό, που είναι δεσμευμένος εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Γιαννακόπουλο ότι όντας από το 1994 μείζων στέλεχος των διοικήσεων που πέρασαν από το Δήμο ως αντιδήμαρχος, αλλά και ως δήμαρχος από το 2000 και μετά, δεν προχώρησε το θέμα ως έπρεπε, σε μία περίοδο που η Ελλάδα ούτε οικονομική κρίση αντιμετώπιζε, αλλά αντιθέτως διένυε περίοδο ευμάρειας και ακμής.

Κατά την άποψη του κ. Ζορμπά η περιοχή του Τσακού, όπου βρίσκεται το Οικοδομικό Τετράγωνο 118, έχει αρκετούς ελεύθερους χώρους γι αυτό και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη απαλλοτρίωσή ως “Eλάσσονα προτεραιότητα” για τη διοίκηση του!!

Ενώ προχώρησε σε χλευαστικά σχόλια προς όλους όσοι ζητούν ελεύθερους χώρους στην ήδη κορεσμένη πόλη λέγοντας ότι: «Και να το απαλλοτριώσουμε, τι θα κάνανε; Θα παίζανε μπάλα; Αφού θα γινόταν δρόμος!» απόψεις που ο Βασίλης Ζορμπάς είχε αναπτύξει και στην έκτατη συνέλευση που είχε πραγματοποιήσει ο σύλλογος κατοίκων Τσακού στις 3 Μαρτίου 2013 και όπου είχε εισπράξει από τους παρευρισκόμενους κατοίκους έντονες αποδοκιμασίες.

Από την πλευρά του, ο τέως δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, υπενθύμισε προς το Σώμα ότι ο ίδιος το είχε δεσμεύσει και είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης… αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στο «Γιατί» επί των ημερών του, ενώ μπορούσε να «Κλείσει» το θέμα, δεν το έκανε…

Σημείωση Σχολιαστή

Κατ΄ αρχήν προκαλεί μεγάλη κατάπληξη η κυνικότητα με την οποία ένας αιρετός δήμαρχος δηλώνει ανερυθρίαστα ότι δεν θεωρεί «Επένδυση για την πόλη» την απόκτηση ενός ελεύθερου χώρου, ένα θέμα που «Καίει» δεκαετίες τώρα μια μεγάλη περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Κατά δεύτερον, οι δηλώσεις αυτές ενός εν ενεργεία δημάρχου γεννούν ερωτηματικά

1) Στο κατά πόσον σκέφτεται να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος

2) Στην περίπτωση που θα ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών του τι «Είδους δήμαρχος» θα ευαγγελιστεί ότι θα είναι εάν επανεκλεγεί,

3) «Τι» τον εμποδίζει σήμερα να υλοποιήσει αυτά που θα υποσχεθεί ότι θα κάνει εάν επανεκλεγεί αφού ο Δήμος μας όπως και ο ίδιος αποδέχεται ανήκει στους οικονομικά εύρωστους Δήμους και 4) Εάν δεν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα πόση ακόμη «Καταστροφή» θα ανεχτεί αδιαφορώντας ή κρίνοντας ότι η όποια επίλυση προβλήματος «δεν αποτελεί κατά την γνώμη του Επένδυση για την πόλη»;

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας για το ιστορικό του θέματος της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 118 και τις ευθύνες της νυν αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων, σας παραπέμπουμε στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο νομικός και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση