Ξεκινά η λειτουργία του αμφιλεγόμενου «Κέντρου Γυναίκας» του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

0
agia paraskevi

Η αγωνία και το άγχος της επιτυχίας του νέου θεσμού, αλλά και η μη στήριξη του από υπαλλήλους αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, σύμφωνα με καταγγελίες της κ. Μουχτούρη, την ανάγκασαν να τον λειτουργήσει με τρόπο που ελέγχθηκε (και δικαίως) από την παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου που διαδέχτηκε τον κ. Ζορμπά, αρμόδια στελέχη της οποίας διαπίστωσαν «εισπράξεις χρημάτων» που κατέβαλαν συμπολίτες μας χωρίς να εκδοθούν οι υπό του νόμου προβλεπόμενες θεωρημένες αποδείξεις εισπράξεων…
Ο νέος αυτός θεσμός αποσκοπεί στη «Στήριξη Γυναικών του Δήμου και  αναμένεται να  συμβάλει στην καλύτερη δυνατή υποστήριξη τους σε θέματα «ισότητας»,  απασχόλησης  και ανεργίας, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας, δημιουργικότητας, ελεύθερης έκφρασης και ψυχαγωγίας.
Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, αυτό που πολλοί έλεγαν αντιτιθέμενοι στη δημιουργία του , ότι δηλαδή έρχεται να «επικαλύψει» θεσμοθετημένους φορείς  και όργανα που χρόνια τώρα λειτουργούν προς υποστήριξη όλων των Ελλήνων κι όχι μόνο για τις γυναίκες της Αγίας Παρασκευής… ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και  ως «Πολυχώρος δραστηριοτήτων και συνάντησης των γυναικών»   όπου οι συμπολίτισσες μας θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να υποστηριχθούν.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου μας, αιτήσεις ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής στον 2ο όροφο του Δημαρχείου (Μεσογείων 415-417) τις ώρες 9:00-13:00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 6080217 και 213 2004594
(Βρείτε την Αίτηση και το ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.agiaparaskevi.gr/~agiapara/portal/index.php/nea/nea-tou-dimou/2357)

Οι Ομάδες και τα Προγράμματα είναι τα εξής:
A.   Δράσεις –Προγράμματα (Δωρεάν Συμμετοχή):
•     Συμβουλευτική για  την  απασχόληση και καταπολέμηση της  ανεργίας
•     Ψυχαγωγικές – επιμορφωτικές εκδηλώσεις
•     Κοινωνικής  στήριξης  και αλληλεγγύης
•     Θέματα  ισότητας
•     Νομική  συμβουλευτική
•     Στήριξη και ανάπτυξη του Κέντρου Γυναίκας
B.  Ομάδες Δραστηριοτήτων:
⦁    Θεάτρου
⦁    Γραφής και εικόνας
⦁    Group therapy  (Δωρεάν Συμμετοχή)
⦁    Χοροθεραπείας  – γιόγκα
⦁    Ραπτικής

Απάντηση