Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει μέρα με την ημέρα όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης του Β’ γύρου των δημοτικών εκλογών και την αναμέτρηση των δύο μονομάχων, Γιάννη Σταθόπουλου και Βασίλη Ζορμπά.

Στρατηγικές, τακτικές και τακτικισμοί, υπόγεια χτυπήματα και αλλοίωση δηλώσεων και πραγματικότητας φαίνεται ότι αποτελούν μέρος της τελευταίας εκλογικής εβδομάδας των δημοτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο πρωτοεμφανιζόμενος και τρίτος στην κατάταξη του Α’ γύρου, προερχόμενος από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Οικονόμου, κατηγόρησε ευθέως τον Βασίλη Ζορμπά για πολιτική εξαπάτηση των ψηφοφόρων, καθώς στελέχη του παρατηρήθηκαν να φέρουν διακριτικά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της δημοτικής παράταξης που ο τελευταίος είναι επικεφαλής.

Αυτή η κίνηση των στελεχών του πρώην δημάρχου είχε ως αποτέλεσμα τη σύγχυση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που θεώρησαν ότι το «χρίσμα» είχε δοθεί στον π. Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, όταν κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Την πεποίθηση αυτή ενίσχυσε και η αποστολή μηνύματος σε κινητά τηλέφωνα το βράδυ της παραμονής των εκλογών σε πολίτες της Αγίας Παρασκευής, που καλούσε την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας τοπικά, με ψήφο στον Βασίλη Ζορμπά.

Επιπλέον ο κ. Οικονόμου μίλησε για απειλές από τα ίδια στελέχη προς τη σύζυγό του, για παραποίηση των δηλώσεών του στη δημόσια σφαίρα και για «αβυσσαλέα» διαφορά με τη νοοτροπία που ακολουθεί ο Βασίλης Ζορμπάς.

Την ίδια περίοδο, δηλαδή τις τελευταίες ημέρες, ο Γιάννης Σταθόπουλος κάλεσε όλες τις παρατάξεις να βρεθούν στο τραπέζι του διαλόγου μετά τη διεξαγωγή του β’ γύρου των εκλογών – ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Την ίδια στιγμή που ο Βασίλης Ζορμπάς εξέδωσε και διένειμε προεκλογικό φυλλάδιο κατηγορώντας τον κ. Σταθόπουλο ως «εκλεκτό του Σύριζα» προσάπτοντάς του «Όλα τα δεινά» που έχει υποφέρει τελευταία η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα διαβάζοντας κάποιος το φυλλάδιο – σε μία πρωτοφανή για τον κ. Ζορμπά κίνηση – δημιουργείται η εντύπωση ότι ο κ. Σταθόπουλος ευθύνεται για τις καταστροφές στην Μάνδρα και στο Μάτι, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό, και ο, τι ακολουθεί κατά γράμμα τις «επιταγές» του κυβερνώντος κόμματος.

Ως προσθήκη αυτών των επιχειρημάτων, βρίσκουμε στην άλλη πλευρά του φυλλαδίου το σκεπτικό που λέει : «αφού όλη η Ελλάδα είναι μπλε, επιτρέπεται να μην είναι και η Αγία Παρασκευή;».

Στο στρατόπεδο του Γιάννη Σταθόπουλου, πετύχαμε την έκδοση του δικού του φυλλαδίου στους δρόμους, που χαρακτηρίζεται από τα διλήμματα που θέτει στους πολίτες. Δηλαδή ο κ. Σταθόπουλος λέει ότι ο πολίτης θα αποφασίσει αν θέλει δήμαρχο που να διακατέχεται από νηφαλιότητα ή αλαζονεία, από εντιμότητα ή προσβολές και ψεύδη κ.τ.λ.

Το ερώτημα που τίθεται ξανά είναι:

Σε περίπτωση εκλογής του Βασίλη Ζορμπά ως επόμενος Δήμαρχος, πώς θα συνεργαστεί με τις παρατάξεις του Γιάννη Σταθόπουλου και του Γιώργου Οικονόμου, που κατέχουν αθροιστικά 14 από τις 33 έδρες;

Εκτός αν έχει σχέδιο να ακολουθήσει την κομμουνιστική οδό και να συνδιοικήσει με τον Ανδρέα Γκιζιώτη και τον Γιώργο Τσιμπουκάκη ; Σε τέτοια περίπτωση να έχει υπόψη του ο κ. Ζορμπάς ότι πιθανόν να πρέπει να διαγραφεί από τη Ν.Δ. – οριστικά αυτή τη φορά – και να ενταχθεί στους καταλόγους του ΚΚΕ (αν τον δεχθούν).

Τα αναφέρουμε αυτά γιατί ήταν ο ίδιος ο Βασίλης Ζορμπάς που «εξέπληξε τα πλήθη» όταν τον Δεκέμβριο του 2018, έξι μήνες πριν τις εκλογές, εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής :

«Με δεδομένο ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει από αυτές, θα βασίζεται υποχρεωτικά στην ευρύτερη συναίνεση, πιστεύω ότι και όλη η περίοδος μέχρι να φτάσουμε ως εκεί, θα πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο που θα οδηγήσει ομαλά στη νέα εποχή».

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν εδώ να διαβάσουν όλη την ανακοίνωση που είχε δημοσιευθεί τότε.

Χρήστος Ανδ. Μπαλωτής

Απάντηση